نشریه‌ی الکترونیکی مؤسسه علمی فرهنگی امام هادی

  • ۲
  • ۰

بسم الله الرحمن الرحیم

عَنْ جَمِیلِ بْنِ دَرَّاجٍ، عَنْ مُعَتِّبٍ مَوْلَى أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: سَمِعْتُهُ یَقُولُ لِدَاوُدَ بْنِ سِرْحَانَ: یَا دَاوُدُ، أَبْلِغْ مَوَالِیَّ عَنِّی السَّلَامَ، وَ أَنِّی أَقُولُ: رَحِمَ اللَّهُ عَبْداً اجْتَمَعَ مَعَ آخَرَ فَتَذَاکَرَا أَمْرَنَا، فَإِنَّ ثَالِثَهُمَا مَلَکٌ یَسْتَغْفِرُ لَهُمَا، وَ مَا اجْتَمَعَ اثْنَانِ عَلَى ذِکْرِنَا إِلَّا بَاهَى اللَّهُ (تَعَالَى) بِهِمَا الْمَلَائِکَةَ، فَإِذَا اجْتَمَعْتُمْ فَاشْتَغِلُوا بِالذِّکْرِ، فَإِنَّ فِی اجْتِمَاعِکُمْ وَ مُذَاکَرَتِکُمْ إِحْیَاؤُنَا، وَ خَیْرُ النَّاسِ مِنْ بَعْدِنَا مَنْ ذَاکَرَ بِأَمْرِنَا وَ دَعَا إِلَى ذِکْرِنَا.

(شیخ طوسی، محمد بن الحسن, الامالی، 224)

جمیل بن دراج از معتّب، خدمتگزار امام صادق(علیه‌السلام) نقل کرده که شنیدم حضرت به داود بن سرحان فرمود: ای داود، پیروانم را از سوی من سلام بگو و این کلام برسان که خدا رحمت کند بنده‌ای را که با دیگری گرد هم آیند و هر دو به گفت‌وگو و یادآوری امر ما بپردازند که سومین آن دو، فرشته‌ای است که برای آن دو تن استغفار می‌کند و هیچ دو نفری به یادآوری ما گردهم نمی‌آیند مگر آن که خدای تعالی به آنان بر ملائکه مباهات کند. پس آن‌گاه که گرد هم می‌آیید به ذکر ما بپردازید چرا که زنده نگه داشتن ما در گرد آمدن شما و گفت‌وگو و یادآوری شما قراردارد و بهترین مردم بعد از ما کسانی هستند که مذاکره و یادآوریِ ما می‌کنند و به ذکر و یاد ما فرامی‌خوانند.

تبلیغ و دعوت‌گری در مکتب اهل بیت(علیه‌السلام) دعوت به بندگی خدا و تسلیم و عبودیت است. مبلغ این مکتب با همه‌ی وجود، حقانیت این راه را دریافته و می‌خواهد آن‌ها که حیران و سردرگم مانده‌اند را به این مقصد دعوت کند. او بر این باور است که مکتب اهل بیت(علیه‌السلام) تنها نسخه‌ی درمان همه‌ی دردهای فکری و فرهنگی هر روز فرد و اجتماع بشری است. او قدرت از بشارت امام صادق(علیه‌السلام) می­گیرد که: «خَیْرُ النَّاسِ مِنْ بَعْدِنَا مَنْ ذَاکَرَ بِأَمْرِنَا وَ دَعَا إِلَى ذِکْرِنَا». از این روست که هیچ‌گاه مرعوب سفسطه‌ها و دسیسه‌ها نمی‌شود، چشم از مقصد روشن خود برنمی‌دارد، مقهور غبارانگیزی‌های آزار دهندة دگراندیشان نمی‌گردد و چشم طمع از مواهب و مزایا می‌پوشد و تنها برای رضای مولایش می‌کوشد.

از همین رو، به یاری خدا و با توسل به ائمه‌ی هدی(علیه‌السلام) و با هدف تحکیم و تقویت بنیه مهارتی و معرفتی فعالان عرصة تبلیغ، مرکز فعالیت‌های معرفتی مؤسسه‌ی علمی و فرهنگی امام هادی(علیه‌السلام) نشریه‌ی مجازی «هادی» را به جامعه‌ی ارجمند مبلغان تقدیم می‌دارد.

این مؤسسه به همت گروهی از مبلغان و حمایت جمعی از اساتید خبره‌ی حوزه‌ی مقدسه‌ی قم در مهر ماه سال هزار و سیصد و نود و یک با هدف ارائه‌ی خدمات علمی و پشتیبانی به اثرگذاران قلمرو تبلیغ پایه‌گذاری شده و تا کنون موفق به برگزاری دوره‌های آموزشی متعددی در ایام ماه مبارک رمضان، فاطمیه و دیگر فرصت‌های تبلیغی در شهرهای استان‌های تهران، اصفهان، خوزستان و شیراز گردیده است. در این مسیر همکاری دفاتر ائمه جمعه خوزستان و شیراز، شعب دفتر تبلیغات اسلامی، ادارات سازمان تبلیغات اسلامی و مرکز فرهنگی هنری شهرداری تهران تجربیات ارزشمندی برای مؤسسه به ارمغان آورده است.

بهره‌مندی مرکز از مجموعه‌ی اساتید صاحب نظر و صاحب اثر و ارتباط با مجامع معتبر حوزوی و دانشگاهی برای مجموعه این امکان را فراهم آورده تا ارائه‌ی محتوای عمیق علمی، کاربردی و اثرگذار برای مبلغان را مهم‌ترین وظیفه و شأن وجودی خود تلقی کند.

اعتقاد ما بر آن است که با وجود همه‌ی دشواری‌ها و مشکلات بر سر راه، اگر مبلغ، علم نافعِ برخاسته از معارف قرآن و اهل‌بیت(علیهم‌السلام) را با ابتکار عمل و مهارت درآمیزد و خالصانه و ناصحانه در مقام تبلیغ برآید، نه فقط پرسشگران را پاسخ می‌گوید، بلکه شبهه‌پردازان بدبین را هم شکست می‌دهد.

بر همین اساس تدوین و تدریس درس‌نامه‌های آموزشی مشتمل بر مهم­ترین داشته های مؤثر در مسیر تبلیغ  از اهم فعالیت‌های در حال اجرای این مرکز می‌باشد. در این میان، انتشار نشریه‌ی علمی فرهنگی «هادی» عرصه‌ای مغتنم برای این عرضه‌ی محتوایی و مهارتی و درگاهی برای ارتباط و تعمیق پیوند مبلغین به منظور هم‌افزایی و بهره‌مندی از تجارب و یافته‌ها است. امید که با عنایت خاصه‌ی عترت در تحقق این هدف، موفق و مؤید باشیم ان‌شاءالله.